Dirty Dancing

En film som slår alla tider! Kan aldrig bli uttjatad eller tråkig på något vis.
LOVE IT

Tjejhelg

I morgon ska jag bege mig mot Halmstavik där jag och min kusin Jessica ska spendera två nätter hos våran moster/faster. Det kommer alltså bli en riktig tjejhelg med skvaller, skit och en massa annat knas och bus. Kan bli ganska roligt faktiskt. Dock att jag inte får prata eller se min älkskling på några dagar .. </3:(
Tagga kusin!

Träningen fortsätter!

Idag testade jag en anan form av träning, nämligen BodyBalance. En spännande blandning mellan yoga, core, pilates och tai shi något. Något väldigt anorlunda än vad jag var van vid. Men oj vad det kändes! Min mage krampade vid många tillfällen och inte glömma benen...
Sen avslutades det med en härlig meditiaon.
4 av 5 bananer.


Lite kul faktiskt :)


Spinning!

Idag var en anorlundaträningsform på schemat, nämligen spinning!
Det var bestämt att vi skulle köra vattengympa eller bara simma, men efter samligen hade de fixat in oss på ett 45-minuters spinningpass. Och OJ vad det kändes! Jag som vanligtvis inte svettas så mycket, svettades så att det droppade från ansiktet och hela jag bara rann. Galet. Men skönt och bra med lite variering var det allt. Kan verkligen tänka mig att göra om det :)

 

Gårdagens STORA fail

Yes Yes! Jag har alltid velat bli gulhårigt....

Man vet ALDRIG vad jag kan drömma för knäppa saker...

Vaknade upp med solen skinande rätt i ansiktet, vilken bra start på lördagen!
Men det verkar som den har gått i moln nu så det varade inte så länge..
Usch, tur att man vaknade då jag hade en otroligt jobbig dröm. Det var att jorden skulle gå under och att istället för att dö en plågsam död skulle vi äta giftiga grodor och dö snabbare, men jag vet inte om det var så icke smärtsamt det heller. Fråga mig inte varför jag har bara konstiga drömmar. Hur som så grät ja hysteriskt, ringde runt till alla mina vänner och familjen för ett sista avsked. Hemskt verkligen, av någon konstig anledning var jag sugen på att shoppa mitt i allt?! Så då tänkte jag " fan att världen ska gå under nu, då kan jag inte köpa den där klänningen jag såg på H&M igår.. " Liksom varför börjar man tänka så mitt under jordens undergång? Haha sjukt sjukt. Men jag vaknade upp i tårar och syftningar så det var inte så roligt.
Lite skillnad på gårdagens dröm, då hade jag försökt spola ner min skinnjacka i toaletten av någon anledning jag inte vet vad. Sen blev jag så arg när det inte funkade och började gråta. Självklart blev det stopp i toaletten vilket gjorde mig mer ledsen, liksom, Wtf? ...

Dubbel glädje

Fick reda på idag att det kommer troligtvis bli en dubbel Alanya-resa i sommar. HÄRLIGT!
Först och främst ska jag dit med mina två underbar flickor Hanna och Sophie för en veckas FESTANDE och bad. Är så taggad så taggad!
Men sen ska TROLIGTVIS mammas familj ner dit med grannarna som åker dit varje år, (deras hemtrakter) Och då kommer det bli ännu mer party samt att det finns chans för att träffa älsklingen och hans familj för en minisemester, hur mysigt som helst!
Kan sommaren bli bättre? Ankara/Istanbul, Alanya, Alanya och Grekland!! OHYES.




Bokrecensioner i Svenska B

Jag har då aldrig suttit så länge med en bokrecesion tidigare som jag gjorde idag, bokstavligen satt jag nästan konstant i 12 timmar! Om man bortser från mat-tillfällena, kanske lite facebook då och då, gått på toa X antal gånger.. Men i 12 timmar? Det är sjukt! Jag beräknade att det skulle ta runt 4 timmar kanske. Verkligen inte mer. Vilken tur att jag hann till dead-line:en som var 23:59 och jag skickade in mitt 22:04 för att vara exakt. TÄNKT om jag hade haft skola idag? Hur the hell skulle jag hunnit då?
Nej jag säger det bara, Svenska B kan ta sig i rö***

J:Lo


Träning

Tänk vad lite träning kan göra mot kroppen och själen, det var nästan så att jag hade glömt bort hur härligt det var.
Denna vecka har varit min första riktiga träningsvecka, jag har gått på alla träningar som veckan tyckts erbjuda och känner mig som en ny människa! Jag känner mig gladare, piggare, har lättare att koncentrera mig och helt enkelt mår mycket bättre. Jag som var ganska anti träningen ett tag då jag inte orkade någonting, plus att springa ute i halka och minusgrader är inte det mysigaste. Det tycker jag förvisso nu också, men när man tänker på det som väntar efter så står man ut. Tur att löpningen bara är i början då!
Något som är lite surt är att mina drobbar är borta (som spikunderlag man har på vintern för att inte halka) Så jag har jättelätt för att snubbla och kan inte springa fullt ut. Det är både farligt och dåligt. Speciellt nu när jag är så stel ikroppen för denna veckas träning så kan det bli ännu värre om ja måste spänna mig när man är ute och springer också.
Hur som; om ca 50 min börjar veckans 5e och sista träningstillfälle, därefter väntar match i morgon mot spånga som jag hoppas jag blir kallad till. Vi håller tummarna!


Varförvarförvarför?

VEM låter någon sluta den 16onde juni?!
Det är ju helt sjukt, nästan en hel vecka längre än vanligt! I så fall ska vi minsan börja sent också.

El colegio sueco

På torsdag ska jag på öppet hus för El Colegio Sueco i spanien om att studera sitt sista gymnasieår där, skulle vara spännande! Ett besök kan aldrig skada :)

Dagens upptäck:

Läste igenom min nya solotidning det första jag gjorde när jag kom hem till mamma igår, och jag chockades över en sak som jag verkligen inte visste eller hade hört talas om haha

fråga 36: Jag läste att det är förenat med livsfara att låta någon blåsa luft upp i slidan. Det kan väl aldrig stämma?
Svar: Risken finns, men är väldigt liten. Men om din partner sluter helt tätt med läpparna runt slidöppningen och blåser så kan en luftbubbla skapas som sedan färdas upp till livmodern och vidare ut i blodomloppet. Om den bubblan sedan skulle komma att blockera ett blodkärl som leder till hjärtat eller hjärnan, så kan du faktiskt dö. Men som sagt, ytterst liten risk.

Tisdag

Skolarbeterna är i full gång, trodde man skulle få lite lungt när det kom till inlämningar och andra arbeten men nehe. Har alltså en del att göra framöver, ska hinna träna idag också. GAH. Tydligen var det match för laget, men eftersom jag inte tränat för att jag varit bortrest och varit sjuk så blir det ingen match för mig. Ska ge mig ut på en springrunda är det lovat, men om det är längre än 30 min är jag osäker på. Kände idag på skolträningen att det värkte i lungorna. AJdå inte bra. Dags att jobba upp kontiditonen!


hurmor humor humor

På nyårsafton så hade vi presentutdelning i turkiet där det gällde att köpa en present som kunde både vara till en tjej och en kille. Hur lätt som helst liksom... Men eftersom majoriteten av folket som skulle komma var tjejer så blev det att ja köpte en söt halsduk i ett desperat sista försök att hitta något. Ihopp om att jag skulle ge min till  en tjej. Utdelningen blev i form av lotteri så alla fick ett nummer var och sedan fick man hämta ett paket med det numret. Och till min förvåning så var inte killarna med på fronten så det var bara tjejerna som fick presenter (vilken tur då!) Det var ca 15 presenter som delades ut där det innehöll bland annat godis, smycken, sjalar, halsdukar, porslin och lite annat. Men kan ni gissa vad jag fick? Av alla dessa saker man kunde få, så fick jag den turkiska svårlästa romanen. Haha! Alla började skratta och frågade om jag ville byta present för det var knappast någon stor sannolikhet att jag någonsin skulle kunna läsa den. Men jag tyckte det var en sådan rolig grej att jag behöll boken i hopp om att kunna förstå någonting i framtiden i alla fall. Men endå! Helt sjukt..


Skolstart

Första dagen i skolan på tre veckor, usch  vilken ångest man hade när man vaknade upp i morse, det var nästan så att jag ville sjukanmäla mig för att jag vara så trött. Men jag gick upp och gick de 4 ½ timmar skolan hade att erbjuda denna dag. Men det var inte chill för det, vi hade lite små disskusion på engelskan om en bok vi läser samt fick tillbaka NK provet som gjordes innan avslutningen, d¨å kände jag direkt att magsåren kom krypande och jag vågade knappt öppna och se mitt resultat, men jag blev klart godkänd med några poäng över gränsen så jag var fasans nöjd! Denna vecka gäller det att läsa klart svenskaboken och läsa klart de sidor i engelska som det står i planeringen, låter kanske inte så jobbigt. Men det är en jobbig omställning, och speciellt om det är två SKITDÅLIGA böcker.

Sen får man såklart inte glömma årets första träningar i morgon. Spännande!


jobbjobbjobb

Idag var första arbetsdagen för detta år och efter en härlig semester, och det jag slog på hårt som en start. Jobbade idag från 8-16 och det kändes i hela ryggmärgen, jag är fortfarande stel. Men det är najs med cash, speciellt om det är på spararfronten. Ska försöka jobba så mycket som möjligt nu denna säsong, men om det är mörbultande dagar som denna som väntar så vet jag inte hur myckt jag kommer klara hah.


18-års present

Äntligen har jag hittat en sak som jag önskar mig i födelsedags present, efter som min födelsedag är bara två månader bort så är det på tiden att komma på något att önska sig, och nu är det gjort. Och det är en sjukt häftig present, dock DYR.
Jag vill gå en reseledarkurs under en månad i spanien denna sommar, hur grymt låter inte det?! Det skulle vara från den 5-26 juli och då får man en kurs + jobbgarani. Skulle vara så galet häftigt! plus ett stort hjäp på traven för mig att komma ut i världen och göra det man tycker är bäst. RESA!
Utblidningen går på ca 20 000 kr. Väldigt mycket enligt mig, men samtidigt.. Då är det så mycket lättare att hitta en jobb efter min gymnasietid och så vidare.
Många önskar sig pengar till resor eller till körkortet, vilket förståss inte heller är fel. Men jag har knappt börjat min övningskörning och det kommer nog ta ett tag innan jag gör det också, händer så mycket annat i livet just nnu och en bil har jag inte så stor användning av ännu. Men vem vet, kanske kommer bra till pass inom en snar framtid.
Men endååååååå
GRYMT ROLIGT!


Fysiskt och psykiskt prövning

Nu kommer ni säkert tycka jag är konstig nu, och det har jag full förståelse för. Men under min vistelse i turkiet hade jag och Ersan långa djupa samtal om den muslimska tron, han är då såklart muslim och troende sådan som de flesta turkar är. Jag har inte så stor kunskap från den muslimska tron så jag ville passa på att ställa en massa frågor om deras kultur och levnadssätt. Då kom vi in mycket på själva Ramadan och jag blev så facinerad. Därför, efter allt jag fått höra, har jag beslutat mig för att testa utsätta mig för samma prövning de gör en gång om året. Tror ni ja kommer klara det? Inte så troligt, men jag ska göra mitt yttersta för att få det att funka. Jag kommer inte bli muslim eller något det kan jag garantera, men jag vill bara testa och se hur det skulle kännas och så. Ersan säger att det är nyttigt för kroppen också, att de låter magen vila och så vidare. Men att man inte får göra det under allt för lång tid för då kan man bli sjuk istället. Han säger också att man lär sig kontrollera sigsjälv och sin kropp mycket bättre och stärker sin mentala styrka, det låter superbra!
Det är värt ett försök!

Fröken Odd Molly

Nu har även jag blivit ägare till odd molly kläder, och inte bara en utan tre stycken helt underbara små skapelser. Fick nämnligen en jacka i julklapp som inte riktigt passade mig, och den var så pass dyr att jag kunde få tre andra plagg till samma pris, jag fick kanske lägga till några slantar men det var inte mycket! Ett efterlängtat linne, en tukika och en klänning<3

 


 


Besöksrekord!

Oj!
Jag som trodde nästan alla mina besökare lämnat mig, men nu har jag nästan det dubbla från mitt förra besöksrekord! Roligt!

Välkommen gått folk!

Här ska det sparas!

Sommaren närmar sig! Vilket betyder en massa resor förhoppningsvis. Men det betyder också en jädrans massa cash som kommer kastas hit och dit. Därför har jag lagt upp en plan nu för de kommande månaderna innan sommarlovet. Jag ska spara HELA min lön till resor i sommar. Om det är så att jag vill handla något så får det vara från mitt studiebidrag, inga andra pengar. Jag har nu en del pengar som ligger sparade på kontot som jag inte tänker röra, nej nej de ska gå direkt till sommarkassan. För om det går som jag vill så kommer dessa resor göras:

* Turkiet på påsklovet! En sista chans att se min älskling innan han åker iväg igen till Pegasos Hotel för en 6 månaders konstant jobbande.
* Turkiet med bästa Hanna och Sophie! En galet rolig resa under i början av juni som kommer skapa så roliga minnen, en bra start som 18-åringar haha.
* Grekland med Cindy, Maria och Julia! Fick en inbjudan att följa med på en party-resa med mina bästa klass-homies! Det vill man såklart inte missa, men om detta ska gå att genomföras så måste man spara varenda slant från och med nu. Turkiet med Hanna och Sophie går såklart före denna, för den är bestämd sedan ett halvår tillbaka, så det går inte att kompromissa.

* Övrigt:
- Kanske om det blir som vill ännu mer (haha) så åker mammas familj till Pegasos Hotel igen i två veckor denna gång, men det är inget bestämt. Så jag hoppas verkligen på det. Då skulle denna sommar bli den bästa sedan sommaren 2008. För den ansågs som den bästa sommaren jag gjort, där spanien, konfa och turkiet var inblandat :) Sen får man se om pappas familj kanske ska någonstans? Oj oj oj vad roligt det här ska blii! ^^

R.I.P

Efter det tragiska som hänt på Ekerö är det många som är upplivna av händelsen. Även om jag inte kände killen så vill jag endå säga detta...
Vila i frid Martin Feltenberg

Fredag

Hejsan folket.
Känns som att det börjar bli lite bättre nu, försöker att inte tänka på honom så mycket utan sysselsätta mig med annat för att lindra smärtan så mycket som möjligt. Men det har varit svårt imed att man varit jätteförskyld och mått pyton, men igår behövde jag bara någon att umgås med. Så Cindy och jag träffades och gick runt och kollade i täby centrum, verkligen ute på vishan men det var så värt det. Jättebra ställe! Kanske inte så jättebra med tanke på att jag inte var tillräckligt frisk så jag lät som en åsna många perioder, men Cindy fick mig på andra tankar och vi hade det supermysigt!
Idag ska jag försöka vila lite till och läsa lite böcker från skolan som ska redovisas nästa vecka, hade varken lust eller ork att plugga något i turkiet då jag ville ta vara på varenda minut. Så det blir till att plugga i helgen. Lite senare ska jag sedan följa med mamma till barkarby och byta en odd molly jacka som jag fick i julklapp och därefter väntar en myskväll med Hanna med mycket snack om resan antar jag.

RSS 2.0